2007. április 13., péntek

Jönnek a hároméves telivérek

Szamuráj kétszeres meglepetést okozott a vasárnapi galopp napon. Azok után, amit tavaly előadott a startok előtt, még az is kérdéses volt, hogy beáll-e a startgépbe. Most simán beállt, majd végig vezetve megnyerte a Gróf Erdődy Rudolf Emlékversenyt. Mivel ez a futam az első komolyabb a hároméves telivérek Derby-ig tartó nagy menetelésében, érdemes megtanulni Szamuráj nevét. Persze ettől még nem lett Derby favorit, hiszen a táv még csupán 1400 méter volt, ami pont egy kilóméterrel rövidebb, mint a futamok futamában lesz majd.

Reem Al Fallah szintén hároméves, viszont Írországban született és Angliában versenyzett kétévesen. Mivel ott nyeretlen maradt, így a legalacsonyabb kategóriában mutatkozott be a Kincsem Parkban. Könnyedén oldotta meg a feladatot, (a képen Bakos Gábor a nyeregben) később a kancák között villoghat. Kell is neki, hiszen mostani tulajdonosa majdnem 3 millió forintnyi összeget fizetett érte egy árverésen.

A Húsvéti Hendikepben Rubinia győzelmére számítottunk, mivel ennyit elvártunk volna attól a lótól, amely Kétévesek Kritériumát tudott nyerni. Fire of Hell és Should I Win 8-10 hosszal elment vezetni, utóbbi az egyenesben elkészült erejével, viszont Rubinia megindult. A roham azonban nem volt átütő, így csak másodiknak ért oda. Síránkozásra azonban nincs ok, mert a kancák között még számolni kell vele.

Prud szintén hároméves kanca, 1,5 millióért vásárolták Angliában, és Minden megerőltetés nélkül ért haza a nap másik nyeretlen lovaknak kiírt versenyében. Hogy mennyit is tud valójában, legközelebb kiderül, hiszen ennél jóval erősebb társaságban kell bizonyítania.

Nincsenek megjegyzések: