2007. augusztus 28., kedd

Meghalt a holt biztos tipp

Most igazából szabadkoznom kéne, hogy jól melléfogtam ezzel az olasz meccsel, és kár volt lebecsülni szegény aranylábú gyerekeinket, de nem teszem. Sőt, igazából örülök neki, hiszen ezzel a lesajnáló bejegyzéssel talán én is hozzájárultam ehhez a váratlan sikerhez, mivel pont azért játszottak így a fiúk, előre eltemetett fiaink, mert mindenki így állt hozzá a dologhoz. Köztük maguk a taljánok is, mert mi mással lehetne magyarázni ezt a vérszegény olasz tili-tolizást a Népstadionban. Nem hiszem, hogy betojtak a magyar katlanban.

Persze az általam eddig kevéssé ismert magyar srácok alaposan megviccelték a kékeket, szó se róla. Apámmal gyakran nyúltunk az ásványvizes pohárhoz örömünkben: örömfoci a pályán, ilyet se láttunk már darab ideje.

Mindenesetre ebből is látszik, hogy érdemes időnként az outsiderre is játszani. Mondjuk nem éppen vasárnap a Kozma Ferenc Emlékversenyben, ahol a favorit Városbíró ellentmondást nem tűrően hazagaloppozott, amivel mellesleg 1,9 millió forintot keresett gazdájának.
A hétvégi Kincsem Díjban azonban már nem lesz ilyen egyszerű a képlet: nem lesz túl nagy mezőny, de nem lesz kimagasló esély sem. Persze Saldenzar újabb fellépése, immár a legjobb stayerek ellen mindenkit lázba hoz.

Ez lesz az utolsó "békebeli" Kincsem Díj? Jövőre jön az új tulajdonos? Ugyan november 30-ig lehet jelentkezni a befektetőknek, de hogy lesz-e egyáltalán győztes, erre még lehet fogadást kötni. Van valakinek egy jó tippje?