2007. július 9., hétfő

A Saldenzar-saga
Kicsit kezd már kínos lenni a sok (GER) zárójelben az utóbbi idők Magyar Derby győztes lovai mögött. SALDENZAR már a negyedik a sorban. Ezek után nem tudom érdemes-e még Newmarketben lovat vásárolni. Persze a pénzéért mindenki ott vesz lovat, ahol akar, éppenséggel az ausztrál tenyésztés sem rossz, kiváló sprintereik vannak, aztán meg Argentínában is tudnak angol telivért tenyészteni, az egyik még a Breeders' Cup Classic-ot is megnyerte tavaly.
Szóval vasárnap kiteljesedett a Saldenzar-saga, volt ünneplés, fotózás, pezsgődurrogtatás. A szimpatikus lengyel zsoké, Krowicki szerényen fogadta a gratulációkat, pedig most meg kellett dolgozni a sárga ménen. Ahogy azt vártuk, nem a kancák, hanem a már kétévesen is kiemelkedő formákat mutató import (GER és POL) mének szorongattak a befutóban.
Jó volt látni újra teltházat a Kincsem Parkban, jól sikerült a közvetítés az RTL-en, jól néztek ki a sátrak és a fehér asztalok a zöld gyepen és a fogadási kedvre sem lehetett panasz. A központi számítógép sajnos végtelen ciklusba került, nem bírta a terhelést, megfulladt a számok tengerében, lefagyott a nyári kánikulában, pedig ha jól tudom, nem Microsoft szoftver fut rajta.
Néhány hirtelen felállított bukmékerállás enyhített volna a helyzeten és a különben népszerű turf-showmanként bemutatkozó Krebs kollegámat is kevesebben macerálták volna.
Frankly jobb, mint valaha
Nem lehet szó nélkül elmenni a 2800 méteres FVM Miniszter Díja mellett, hiszen a pálya legjobb stayer lova ismét éreztette, hogy külön kategóriát képvisel ebben a műfajban. FRANKLY DANCING gyakorlatilag ellenfél nélkül maradt a befutóegyenesben és úgy nyert, ahogy akart. Az "év lova" pontversenyben így a két istállótárs, a fiatal és az öreg küzdhet egymással. A Kincsem Díj nem akármilyen futamnak ígérkezeik. Reméljük találkozik egymással a két telivér.