2007. február 3., szombat

Halló, itt Anglia!

Pécsi István kollegámmal folytattam közel 40 perces telefonbeszélgetést. Persze nem mobilon, hanem a Skype segítségével, ingyen.
A ködös Albionban önkéntes "száműzetését" töltő száguldó szpíker (galloping speaker) jó hangulatban számolt be mindennapjairól. Odaadó hitvese, Dr. Hammersberg Vera éppen valami ínyenséggel várta a lóverseny istállóból elcsigázottan hazatérő urát. Mindannyian szomorúan állapítottuk meg, hogy sajnos nem mi nyertük az a 688 ezer angol fontot, ami a mai híradásokban vezető címként szerepelt. Ehhez pedig csupán egymás után hat győztest kellett eltaláni bizonyos lóverseny futamokban.
Örömmel hallotta viszont Steve, hogy nem játszottam meg Nicky Henderson aznap induló lovait, hiszen két reménységük, All Star és Royals Darling sem tudott nyerni. Szerencsére még a gondolattal sem játszottam el.
Továbbra sem úgy halad a nyelvtanulással, ahogy szeretne, pedig kintlétük egyik fő célja ez lenne. Ilyenkor mindig a kocsmázást javasolom, mint a legjobb ingyenes nyelviskolát, de állítólag ott rendszeresek a verekedések. Így meg tudom érteni ha mégis fizetős iskolára vágyik.

Addig is István és Vera talán esténként Shakespeare szonettjeiből olvasnak fel egymásnak, például melyben pont ez szerepel:
"Then can no horse with my desire keep pace, therefore desire, of perfect love being made."
(LI. szonettből)