2008. augusztus 29., péntek

Csak a tüntetés maradt?

Mint arról a Magyar Nemzet augusztus 7-én már hírt adott: újabb tüntetésre készül az Összefogás a Magyar Lóversenyzés Jövőjéért mozgalom. Ezúttal nem egyedül, hanem az Élőlánc Magyarországért mozgalommal karöltve vonulunk az utcára szeptember 13-án, és tiltakozunk a közvagyon elherdálása ellen.

Ugyanis, ha nincs lehetőség tárgyalásra, csak a tüntetés marad, mint az események befolyásolásának egyetlen eszköze.

A hírek szerint hétfőn volt valamiféle egyeztetés a MNV Zrt. vezetője és a lóverseny szakma között, ám erre az Összefogás nem kapott meghívást, annak ellenére, hogy 15000 főnyi támogatói bázis áll mögötte, míg az ott megjelent szakmai képviselők mögött ki tudja ki áll?
Amíg nem érti meg mindenki a lovásztól a tulajdonosig, a zsokétól az idomárokig, a hajtóktól az amatőrökig és a versenyre látogató közönségig, hogy ha nem értünk egyet a legalapvetőbb kérdésekben és nem támogatjuk egymást a működőképes lóversenyzés kialakítására tett erőfeszítésekben, akkor tovább tart a mélyrepülés és egyszerűen az állam kihúzza lábunk alól a talajt. 2010-ben pedig mehetünk a libalegelőre lóversenyezni nulla forintos pénzdíjért. Mert aki nem hallota volna még: a lóverseny ingatlanokat az állam el akarja adni ingatlanbefektetők részére. S ez tudjuk mit jelent. (Lásd: Aréna Plaza)

Az értesítést amúgy nyilván nem az MNV Zrt-től vártuk volna, hanem a meghívott szakmai szervezetek képviselőitől.

Ezért aki olvassa ezt az írást, adja tovább: akik ilyen módon, titokban vesznek részt –vagy el sem mennek - a 181 éves magyar lóversenyzés ügyét érintő tárgyalásra, azok magukon kívül senkit nem képviselnek, és csupán ártanak ennek az amúgy is szomorú végéhez közeledő történetnek.

Csupán a nyilvánosság és a közös fellépés ereje tudja ezt a tragikusan elmélyült válságot megoldani. Mert remélem senki nem gondolja komolyan, hogy a 2009 végéig adott újabb halasztás megold bármit is. (Az Összefogás nélkül valószínűleg már lakat lenne a Kincsem Park kapuján.) Csak enyhíti a tüneteket, és elnyújtja az évtizedes agonizálást.

Haldokolni pedig köszönöm, egyelőre nem szeretnék.
Aki az életre és a Kincsem Parkra szavaz, jöjjön el szeptember 13-án a demonstrációra.
(Részletek jövő héten.)