2008. február 8., péntek

Tart a bizonytalanság a Kincsem Parkban

A tegnapi Népszabadság egész oldalas cikkben foglalkozik a Kincsem Park és a magyar lóversenyzés privatizációjával. http://nol.hu/cikk/480539/

Azt már tudjuk, hogy egy pályázó jelentkezett (a lóversenyzésben már eleve érdekelt Winkler Márton befektetői csoportja) de még nincs döntés az ügyben. A cikk már azt pedzegeti, hogy sikertelen lesz a pályázat, mert Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. Kevésnek tartja az egy jelentkezőt, és gondolom az ajánlattétel összegét.

Száraz Gábor, az MNV szóvivője általánosságban hozzátette: amíg nincs döntés, addig sokféle elképzelés felvetődhet egy-egy ügylettel kapcsolatban.

Nos, az elképzelések helyett végre érdemi döntésre volna szükség, mert ez a bizonytalan állapot biztos, hogy nem kedvez a lóversenyzésnek és különösen a fogadóknak. Hogyan lehet addig hosszútávú stratégiát kidolgozni, amig bizonytalan a Kincsem Park egész jövője?

Látjuk, hogy a Fradi körüli huza-vona hová vezetett. Az NB II-be. A galopp és ügető népszerűvé és gazdaságossá tételéhez csak biztos tulajdonosi háttér mellett lehet nekilátni. Komolyabb korszerűsítés ennek tisztázásáig nem várható.