2007. december 14., péntek

Találkozás egy tekebajnokkal

Kovács Anti már a középiskolában is vicces fiú volt, például egy 90 perces mixet állított össze a Holiday Rap c. Slágerből, ami az akkori technikai feltételek mellett (1987 körül) hatalmas teljesítmény volt. Ennél nagyobb kitartás, már csak az alkotás végighallgatásához kellett, de megoldottuk a kérdést a Soltvadkert felé vezető vonatúton. Az építőtáborban, vagy szüreten aztán énektudásával tűnt ki közölünk, ám, aki nem érzékelte a magasabb frekvenciatartományokat, az lemaradt az előadás túlnyomó részéről.

Szóval Anti ott állt a sajtospultnál, és szorgalman dolgoztatta az alkalmazottakat. Megvártam, míg befejezi a rendelést, amikor odaléptem hozzá. Mintha eltűnt volna 20 év , a régi osztálytársak váratlan találkozásának örömével a levegőben, elmondta, hogy néhány hónapja költöztek Veresegyházra. Közben igazolt teke versenyzőként egészen az Európa Bajnoki címig jutott el (Világbajnokságon harmadik volt) a Magyar Bajnokságban évekig verhetetlenek voltak a BKV csapatával. Később elcsábították egy osztrák csapathoz, mindenkit legyűrtek, csak a bécsiekkel nem bírtak, biztos nagyon lejtett a pálya.

Telefonszámot cseréltünk, beírtam a gépezetbe a Sopronból visszaszerzett mobilszámát, amit a szolgáltató újra kiosztott egy előfizetőnek. Anti kinyomozta, az illető hölgy hálásan visszaszolgáltatta az elkóborolt sim kártyát, hiszen elege volt az állandó zaklatásokból, állítólag örökké németül hívogatták Ausztriából, és napi rendszerességgel sms-ek jelezték a hölgynek, ha Anti bankszámláján változás történt. Tehát Anti élete nyitott könyv lett a hölgy számára, aki már kezdte unni a dolgot, végtére is mi köze neki ehhez az egészhez?