2007. március 10., szombat

Energy Fitness

Ahogy néztem az uszoda hullámzó vizét, amit az úszók szünni nem akaró mozgása generál, eszembe jutott korunk egyik legnagyobb problémája: az energia. Főleg az a sokat áhított zöld energia, ami nem környezetszennyező. Szemeim előtt máris új Energy Fitness Centerek nőttek ki a földből világszerte, ahol az emberek millióinak sportolás, kikapcsólódás közben eddig feleslegesen kárbavesző leadott mozgásenergiája egy központi gyűjtőállomásra érkezik és elektromosáram formájában visszakerül az emberek lakásaiba, hogy ott működtesse a műszaki berendezéseket.

A futópadok, kondigépek, szobakerékpárok, és mindenféle fitnesz-csodák mind egy generátort működtethetnének, de a feszített víztükrű medencék szélére is forgólapátokat lehetne szerelni, amik megintcsak áramot fejleszthetnének. Milyen nagyszerű is lehetne. Főleg, ha a kínaiak is elkezdenék a rendszeres Energy Fitness-elést. Igazi bioenergia, hiszen a károsanyag kibocsátás nulla, leszámítva néhány véletlenül eleresztett szellentést.

A háztartásokba korlátlanul áramlana az áram és kisebb lenne a villanyszámla.
De, hogy a sportos, aktív, Energy Fitness gépeken fáradozók működtessék a tunya, chipsmajszoló, talk-show nézők televízióját? Ez már több lenne a soknál.