2010. május 28., péntek

Új Telivér Futtató Egyesület alakult

A hazai lóversenyzés tavasszal alakult, galopp versenyló tulajdonosokat tömörítő szervezetét a héten jegyezte be a Pest Megyei Bíróság. A Magyarországi Angol Telivér Futtatók Egyesületétnek (MAFE) titkára, Nagy István nyilatkozott a Távoszlopnak.

Miért volt szükség egy új tulajdonosi egyesületre, hiszen elvileg a Magyar Lovaregylet hivatott a versenyló futtatók érdekképviseletére?

Évek óta tartó huzavona előzte meg a MAFE megalakulását, hiszen többen a Lovaregylet megújítását szerették volna. Ez azonban a mai napig nem történt meg, így nem volt mire várni. Szükségünk van egy komoly galopp tulajdonosi szervezetre, amely képes hatékonyan megjeleníteni a telivérfuttatók érdekeit.

Tudjuk, hogy Ön régóta motivátori szerepet vállal a hazai lóversenyzésben, gondolok itt például a nyári galopp-ügető focimeccsekre. Egy egyesület létrehozása, azonban komoly kihívás lehetett.

Nem kevés munka van benne, de elmondhatom, hogy sokan segítettek, amit ezúton is köszönök. Ennek eredményeként sikerült egy „klubba” gyűjteni a hazai galopp versenyló állomány legnagyobb részét képviselő tulajdonosokat, a nagyfuttatóktól a szindikátusokig.

Folytatás: tavoszlop.blog.hu