2008. március 2., vasárnap

Családi versek

Nehéz volt, de összehoztuk. Edu a hosszú évtizedek alatt száznál is több alkalmi családi verssel örvendeztette meg az aktuális ünnepelteket, születésnaposokat, névnaposokat, ballagókat érettségizőket, újszülötteket és versenylovakat. Az Edu 60 című verseskötet az érdeklődők és érintettek létszáma okán és az egy példányra jutó eszmei érték mesterséges emelése miatt csupán 10 példányban látta meg a napvilágot 44 oldalon, plusz borító.
A kötet bemutatójára az újpesti Külvárosi Kávéházban került sor. A szokatlan a dologban az volt, hogy a verses könyvet nem a nagyközönségnek, hanem a szerzőnek mutatták be. Jól meg is lepődött!
Mi közben a háromfogásos Borbély húsleves Krúdy hangulatú díszletek közti elfogyasztásával bíbelődtünk, közben Lili színes anekdotákban - Micimackó bábjátékkal megspékelve - mesélt el epizódikat a sima földön eleső, az utcán üvegdarab okozta vágott sebet egy talált ronggyal betekerő, a Vidámparkban katona létére civilben parádézó és lebukott, éppenezért az olasz levelezőpartnernővel soha nem találkozó Edu fiatalkori élményeiről.
Milán 16 kérdésből álló "Ki tud többet Edu-ról" című vetélkedőjében Lili és szerény személyem holtversenyben végeztünk az első helyen, jutalmunk egy sebtében papírszalvétára írt szonett lett.
A vidám asztaltársaság egy közösen írt költeménnyel örökítette meg a kínai "föld patkány" évében tett látogatást újpest legnívósabb - rég letűnt időkre emlékeztető - vendéglőjében.
És itt vannak a fotók: http://picasaweb.google.hu/hzalanka/Edu60