2007. január 1., hétfő

Veresegyházi évzáró bankett

Az év utolsó napja a vendéglátásban, szórakoztatóiparban és a lóversenyen dolgozóknak (és sok másnak) munkával telik. Azonban mielőtt a Kincsem Parkba indultam volna, egy kellemes kötelezettségnek tettem eleget: Veresegyház városának évzáró bankettjére kaptam meghívót. Pásztor Béla polgármester tartott szokásos évértékelő beszédet. Az őszi önkormányzati választások után a sajtóban is kiemelték nevét, hiszen az ország legrégebben hivatalban lévő polgármestere. 1965-óta vezeti a települést megszakítás nélkül. A felgyorsult időről, a fokozódó tempóról beszélt, ami áthatja mindennapjainkat. Ezt tudomásul kell venni, elbújni előle nem lehet, mert aki nem követi a változásokat, menthetetlenül lemarad. Nem pontosan ezekkel a szavakkal, de ez volt a gondolat lényege, ami egy 70. életévéhet közeledő embertől nem megszokott dolog, hiszen sok fiatalnak és középkorúnak is nehézséget okoz a folyamatos alkalmazkodási-tanulási kényszer. http://www.digitalcity.hu/digitalcity/news/allNews.jsp?dom=AAAAJPND&prt=AAAALJJW&fmn=AAAALOFE&men=AAAALOES&hir=AAAAPCDB (Pásztor Béla vallomása munkájáról, életéről.)
A beszéd után kitüntetésekre is sor került. Többek között Janicsák István, a Z'zi Labor együttes motorja és frontembere 20 éves népszerűsítő tevékenységéért kapott kitüntetést. A Veresegyházi asszonykórus vitathatatlanul országos hírnévre tett szert amikor a Honky Tonk Woman folyt a rádióból-tévéből. Ennek a marketing hatása máig tart, tőlem is sokszor kérdezik viccesen, hogy van az asszonykórus? Jelentem alássan jól, új lemezen dolgoznak Janicsákkal.
A koccintások előtt egy vers köszöntötte az új évet, amit a költő maga mondott el. Horváth Ferenc (jó atyám) ismét kitett magáért egy újabb 16 sorossal. A 2007-es esztendő kapujában mit is kérdezhetnénk?
"Hoz szertesugárzó szívbéli fényt?
Biztos hitet, és nem balga reményt?
Bölcs csendet a zajgás árja helyett?
Rossz gondolatoktól tiszta fejet?"