2008. március 13., csütörtök

Vallásháború

Nézetem szerint ma Magyarországon vallásháború folyik. Olyan értelemben mondom, hogy az észérvek helyett már csak a hit és az érzelmek határozzák meg a polgárok nagy részének politikai véleményét.
Nem érdemes egymást győzködni egy-egy konkrét kérdésben, hiszen úgysem az adott téma tényeken alapuló logikus kifejtése útján folyik majd a társalgás, hanem a felek "vallási" meggyőződése szerint. Ki melyik színnek hisz. Vannak a pirosak, narancsosok, zöldek, kékek, hogy csak a fő színeket mondjam. A pirosaknak már nem sokan hisznek, de akik még kitartanak mellettük, azokat tüzes vassal sem lehetne eltántorítani. A narancsosok jelenleg a nagy hittérítő szerepében tetszelegnek, de ez a tábor meg nem egységes. Sokan kritizálják a vezért.
Közben azt hallom a rádióban, hogy a tőkepiacokon hatalmas a káosz. Ilyen körülmények között aztán nem csoda, hogy 0.1% a GDP növekedés. Igaz is: hová a nagy sietség? Minek dolgozni, ha hülyeségekkel is elüthetjük az időt?
Hozzáteszem én is politikailag vallásos vagyok. Nem tudom kihúzni alóla magam és nem is akarom. A hitetlenek valószínűleg a pokolra kerülnek. És mi van az ökomenikusokkal? Van átjárás a vallások között? Ez jó kérdés.
A 0.1% azonban elfogadhatatlan. Aki nem fejlődik, az visszafejlődik. Az öreg tata is tudja ezt 77 évesen és most interneten tanul - hallom a rádióban. Jó lesz a tata@akármi.hu email cím tata? Kérdezik tőle? Mire a válasz: nem kell kukac, nem kell kukac!!!