2007. szeptember 28., péntek

Pénteki galopp

Kísérleti jelleggel pénteken is vannak magyar galopp futamok, több francia versennyel kiegészítve, amikre szintén lehet fogadásokat kötni. A nap eddigi részét sem töltöttük tétlenül kollegáimmal, hiszen a vasárnapi Turf újságot készítettük: tippelés, esélyszámok, cikkek, futamok összeállítása stb...
A hétvégén a legjobb kétéves telivérek találkoznak, de leghelyesebben úgy fogalmazhatnék, hogy a magyar közönség végre láthatja az utóbbi évtizedek (talán nem túlzás) messze kimagasló képességű csikóját, OVERDOSE-t.
Ez a hihetetlenül robbanékony versenyló idehaza utcahosszal veszítette el nyeretlenségét, mindjárt ahogy a zöld gyepre lépett, után pedig külföldi pályákon csinált szamarat nagyra tartott, nagyreményű, és mellesleg méregdrágán vásárolt évjárattársaiból. Legutóbb 13 hosszal úgy nyert, ahogy akart Bécsben. Nos, talán ez az oka, hogy nem sokan mernek kiállni ellene, így meglehetősen szerény, hat lovas mezőny vág neki vasárnap a Szent László Díj 1400 méterének.
No, de most mennem kell, hiszen kezdődik a Saint-Cloud Hendikep. Közben kíváncsian várom, hogy Pécsi István szpíker kollegám bejelenti-e, hogy az előző futamban megfogták-e az 1.078.905 forintos Jackpotot. Ehhez a 14 lovas mezőnyből ki kellett találni az első hat befutási sorrendjét, ami nem egyszerű feladat, de pl. a lottó ötöshöz, de még a négyeshez képest is nagyságrendekkel könnyebb lehet. (90-ből vagy 14-ből kiválasztani 4-5-6-ot, nem mindegy.)