2008. július 7., hétfő

A legsötétebb idők

A legsötétebb pártállami időkre emlékeztetett minket, ahogy a Kincsem Park vezetősége a tegnapi élőláncos demonstrációt kezelte.
A héten többször azt nyilatkozták, hogy a megmozdulás nem vasárnap, hanem szombaton lesz, ráadásul a rendőrségen nincs bejelentve. (A BRFK-n igazolást is küldött a bejelentésről és kinnt is volt egy rendőri egység.)
A nyilvánosság szándékos félretájékoztatása után pedig - a demonstráció napján - igazi rákosista módszerekkel próbálták megakadályozni az emberek vélemény nyilvánításhoz való alkotmányos jogát!
Amikor Fábry Sándor az élőlánc felállítása után átvette a kezdeményezést és indítványozta, hogy a "Kincsem Park nem eladó" demo-lapokkal a kezünkben vonuljunk be a Kincsem Parkba, az In-Kal Security emberei megpróbálták a tömeget feltartóztatni, és a demo-lapokat elkobozni.
Az egyébként ingyenes Derby napi rendezvényre utána érkező látogatóktól szintén elvették a lapokat.
Az élő televíziós közvetítésben pedig dacára annak, hogy a tribünön és a jártató körül több száz demo-lap volt a magasban, eből semmit nem lehetett látni, mert a rendező és az operatőrök utasításba kapták, hogy még véletlenül se látszódjon semmi a demonstrációból. A filmek és fényképek retusálása régen is nagy divatban volt.

Ezek után felmerül a kérdés: a Kincsem Park védelmében indult akciót vajon miért pont a vállalat vezetősége próbálja még törvénytelen eszközökkel is megakadályozni? Talán nekik pont a Kincsem Park eladása lenne az érdekük?