2010. június 14., hétfő

Összeült a Galopp Kerekasztal

2010. június 13-án délelőtt kerekasztal megbeszélésre gyűltek össze a hazai galoppsportban érdekelt egyesületek képviselői. Az Összefogás a Magyar Lóversenyzés Jövőjéért Egyesület alapítótagját, Thury Györgyöt kérdeztem az eseményről:

Mely egyesületektől, kik vettek részt a megbeszélésen?

A megbeszélésen a tenyésztői, a futtatói, az idomár és zsoké, az amatőr, valamint az Összefogás a Magyar Lóversenyzés Jövőjéért Egyesület képviselői vettek részt.

Mi volt az összejövetel célja?

Az összejövetel egyik állomása annak a párbeszédnek, amely a közelmúltban a szakmai szervezetek közt elkezdődött. A cél elsősorban az, hogy a szakmának is beleszólása, nagyobb ráhatása legyen a lóversenyzés kérdéseibe. Ez elsősorban a Lósport Szövetség megalakításán keresztül érhető el. A Lósport szövetségen belül a galopp szakág képviselőinek egységes álláspontot kell képviselni, ezért szükség van egy galoppos bizottság, vagy más szervezeti egység (szövetség) megalakítására is, melyben a galoppot érintő kérdések megvitatásra kerülnek. Ezen kívül a megbeszélésen felmerült, hogy szükség lenne egy lóverseny törvény elfogadására is, amely a lóversenyzés specialitásait figyelembe vége szabályozná a területet.

Folytatás: tavoszlop.blog.hu