2007. március 2., péntek

Galopp 2007

Lassan elkészül az idei galopp versenykiírás. Íme a legfontosabb adatok: a kapunyitó március 25-én lesz, a kapuzáró november 25-én. A Derby után két hétvége ezúttal is kimarad, így ez 34 versenynapot jelent. Újdonság, hogy szerdai ügetőnapokon is lesznek galopp futamok: 12 napon két-két versenyre lesz lehetőség, amennyiben a futtatók élnek vele.

Változás, hogy a Derby nem július első vasárnapján, hanem egy héttel később, 8-án lesz. Így nem ütközik az Irish és a Deutsches Derby-vel, ami most azért érdekes, mert idén a 180 éves magyar lóversenyzés jubileumára nemzetközi konferenciát és versenynapot tervez a vállalat.

Összesen 365 futammal számol a tervezet, 192 millió forintos díjkerettel, plusz közel 13 milliós tenyésztési prémiummal. A kiemelt és rendszeresített tenyészversenyek rendszerében nem történik változtatás. A nagyobb mezőnyök ösztönzésére viszont a többi futamban az eddigi 5 helyett az első 6 ló részesül díjazásban.

A régóta vitatott reklámok helyzete talán most nyugvópontra kerül. A lovaglónadrágon előre bejelentett logo, felirat elhelyezhető lesz. A dresszeken azonban továbbra sem lehet hirdetés, vagy felirat.