2009. december 1., kedd

"Összefogáska" 6 hosszas győzelemmel hálálta meg a bizalmat

Kellemes őszi vasárnapra ébredtek az Összefogás Futtatói Klub tagjai, és aki tehette, korán a Kincsem Park felé vette az irányt.
A nap második futama jelentette számunkra a fő attrakciót, hiszen a Nyeretlen Kétévesek Versenyében favoritként állt starthoz Nemzeti Összefogás, mindannyiunk kedvenc kancája.
Lovunk igen jól mutatott a jártatóban, frissen, de nem túl izgatottan várta élete második rajtját.
Mindannyian éreztük, hogy fontos futás előtt állunk, s ennek nem csupán a szokásos drukk volt az oka, hanem az előző napi Magyar Nemzetben megjelent egészoldalas cikk is bizonyos terhet rótt a versenylóra. Hanthy Kinga jóvoltából, előkelő helyet és publicitást kapott Nemzeti Összefogás és a most formálódó új lovas- és lósport szövetség, melynek emblematikus figurája lehet a kis kanca.

A kasszáknál sem volt titok, hogy "Összefogáska" biztos győzelemre készül, s ez meg is látszott a játék képén. Mind a tét, mind a befutó játékban erősen favorizálták a 7-es számú telivért. Egyedül Overdose apai féltestvére, Holdfény jelentett némi fenyegetést Nemzeti Összefogásra.

A versenyben aztán minden álomszerűen alakult. Az 1100 méteres táv ellenére fogott tempóban jöttek a lovak a befutóig, ott kezdődött az igazi verseny. Bakos Gábor azonban könnyedén az élre lovagolta Nemzeti Összefogást és a távoszlop után (az utolsó 200 méter) már nem is erőltette tovább a kiváló kétéves kancát, aki így fantasztikus könnyedséggel veszítette el nyeretlenségét.

Most téli pihenő következik. A nyugalom és az erősödés időszaka, majd jöhet a tavasz és az újabb győzelmek!
További beszámoló és képek: