2007. március 10., szombat

Energy Fitness

Ahogy néztem az uszoda hullámzó vizét, amit az úszók szünni nem akaró mozgása generál, eszembe jutott korunk egyik legnagyobb problémája: az energia. Főleg az a sokat áhított zöld energia, ami nem környezetszennyező. Szemeim előtt máris új Energy Fitness Centerek nőttek ki a földből világszerte, ahol az emberek millióinak sportolás, kikapcsólódás közben eddig feleslegesen kárbavesző leadott mozgásenergiája egy központi gyűjtőállomásra érkezik és elektromosáram formájában visszakerül az emberek lakásaiba, hogy ott működtesse a műszaki berendezéseket.

A futópadok, kondigépek, szobakerékpárok, és mindenféle fitnesz-csodák mind egy generátort működtethetnének, de a feszített víztükrű medencék szélére is forgólapátokat lehetne szerelni, amik megintcsak áramot fejleszthetnének. Milyen nagyszerű is lehetne. Főleg, ha a kínaiak is elkezdenék a rendszeres Energy Fitness-elést. Igazi bioenergia, hiszen a károsanyag kibocsátás nulla, leszámítva néhány véletlenül eleresztett szellentést.

A háztartásokba korlátlanul áramlana az áram és kisebb lenne a villanyszámla.
De, hogy a sportos, aktív, Energy Fitness gépeken fáradozók működtessék a tunya, chipsmajszoló, talk-show nézők televízióját? Ez már több lenne a soknál.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Javaslom a szellentést befogni CH4 igy energia.

Horváth Milán írta...

Hát, Zalán, te konkrétan hülye vagy :)

A kínai poén volt a legjobb :)

Horváth Zalán írta...

Csak egy futó (úszó) gondolat volt . Amúgy Edit szerint ez az elmélet kicsit a Matrixra hajaz, ahol az embereket energiatermelésre használták. Majd egyszer talán megnézem. Amit írtam azonban pusztán önkéntes vállaláson alapul.

Névtelen írta...

Én önkéntesen jelentkezem az Energy Fitness Mátrixba! (De az is lehet, hogy máris a Mátrix irányít, és így a jelentkezésem nem is önkéntes? Bonyolult, bonyolult...)