2007. március 15., csütörtök

A napnak nincs keze

Ilyen gyönyörű időben, most nem feszegetném a vizitdíj kérdését, pedig hétfőn a feleségemnek 45 percébe került, amíg sikerült befizetnie az összeget. Sok értelme különben sem volt, mert az allergológusnak fogalma sincs, mire lehet érzékeny Edit szájpadlása. Miért nem mutatta meg, amikor fennállt a probléma? - kérdezte az orvos. De hiszen maguk nem fogadtak akkor, és adtak mára, egy hónappal később időpontot!
A gyerekekkel eközben mi bújócskát játszottunk a kórház parkjában, a fenyőfák között.

Olvasom az újságban, hogy a múlt héten a rendőrség az alagi lóversenypályán gyakorolta a tömegoszlatást. Most aztán nem mondhatják, hogy nincs kihasználva a terület. Egy kicsit ugyan későn jötek, mert azok az idők sajnos már letűntek, amikor még 18 ezren voltak kíváncsiak a Király Díjra itt Alagon. Persze az is igaz, hogy az akkori frakkos-kalapos úri közönséget meglehetősen ritkán kellett oszlatni. Nem csoda, hisz a kormányzó volt a lóversenyélet fő támogatója.

Skócia az elszakadáson töri a fejét. Hogy ez most jó nekik vagy nem, azt ők tudják. A híres spórolós nemzet viszont már a múltté, ahogy a magyar sem lovas már régóta. A skót törvényhozás épülete a tervekhez képest 4 év késéssel és 10-szeres (!) áron készült el nemrégiben. Ez majdnem új világrekord lehet, ha a budapesti metrót nem számítjuk.

A Kongói Demokratikus Köztársaságról idehaza keveseknek lehetnek kiterjedt ismeretei. Viszont, hogy az egyik párt egy fantomot jelölt az egyik miniszteri posztra, ez kissé meglepő, még afrikai mércével mérve is. Milyen procedúra előzi meg a jelölési folyamatot, ezt nem tudni. Azt viszont igen, hogy a miniszterelnök beválasztotta a fantomot a kabinetbe! A titokzatos jelöltet azóta is keresik. Így hát ezúton is értesítem az illetőt: azonnal jelentkezzen felettesénél a Kongói kormányban! Akadályoztatása esetén írjon hozzászólást a blogomon.

A nap legjobb bemondása mindezekkel együtt, magasan Apor fiamat illeti. Az utóbbi napok gyönyörű időjárását kihasználva sokat kertészkedik a két fiú Edit irányításával. Este lefekvéskor mondjuk Apornak: nahát, milyen szépen megfogott a nap. De anya, a napnak nincsen keze!

Nincsenek megjegyzések: