2007. március 8., csütörtök

Idén újra Royal Ascot!

Misky Károly barátomnak két nagy dolgot köszönhetek: amikor a Pénzügyi Főiskolán, számvitel szigorlat második pótvizsgáján tanácstalanul és teljes apátiában szemléltem a feladatlapokat, Karesz rázott fel a totális reménytelenségből és néhány számítást segített megoldani. Ezzel sikerült megmenekülnöm az újabb fiaskótól.

Ami pedig még ennél is fontosabb: Karesz gáláns meghívására jutottam el a híres Royal Ascot lóversenyre, Angliába, immár két alkalommal is. Először 2004-ben vettünk részt ebben a - túlzás nélkül mondhatom - országos őrületté felduzzasztott fiesztában, ami a Queen tiszteletére megrendezett ötnapos versenysorozat, és rendszerint a királynő védjegyével ellátott össznépi ivászatban csúcsosodik ki. Mi az utolsó, szombati napon kapcsolódtunk be az események sodrába és ezt a hagyományt tartva tavaly is a Golden Jubilee Stakes napján érkeztünk a galoppsport ascoti szentélyébe, és idén is tervezzük e hagyomány folytatását.

Karesz közben Londonból néhány hónapra Dél-Amerikába tette át székhelyét, most pedig Genfben dolgozik, ahová Marci fiát is magával vitte. Genf egy fokkal még jobb hely, mint London, nemrég a világ legélhetőbb nagyvárosának választották. Misky Károly Genfről írott cikke itt olvasható.

Lóverseny szempontból Svájc egyébként a téli versenyek kapcsán szerzett hírnevet. Az előkelő síparadicsom, St. Moritz ad otthon minden februárban a Whiteturf-nak, ahol a befagyott tó jegére hengerelt havon futnak a lovak. Ez is különleges sport csemege, egyszer talán szervezünk oda egy családi kirándulást.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

hello blogmester,$
most hallottam, hogy az Alpok olasz oldalan is rendeznek teli futamokat a havon, ugyanugy sileceken. ha most sem megy at ez a nyomorul kommentem, akkor felszolitalak szemelyesen arra, hogy ne irj tobb olyan dolgot, amirol eszembe jut valami, hogy hozzafuzzek!!!!!
LAST FUKKIN TRY

Horváth Zalán írta...

Sajnos előbb egy szűrőn mennek át a hozzszólások (cenzura) mert egy-két jóakaróm érdekes dolgokat szokott írogatni.

És hol van az a hely az olaszoknál?
Nem hallottam még róla.