2010. március 17., szerda

Big Zeb 10/1-hez győzött a Queen Mother-ben


A favoritok gyenge szereplésével folytatódott a Cheltenham Festival szerdán. Az angol lóversenyzés hatalmas érdeklődés mellett megrendezett eseményén hét futamot rendeztek ezen a napon, melyből díjazásával kimagaslott a 182 ezer fontos első díjjal kecsegtető Queen Mother Champion Chase versenye.
A triplázásra készülő MASTER MINDED (Ruby Walsh) agyonjátszott favoritként csupán a negyedik helyen végzett, míg BIG ZEB (Barry Gerahty) mit sem törődve a bukmékerek által lesajnálóan megajánlott 10-1-es árfolyamával fölényes győzelmet aratott. Tegnapi elemzésünkben foglalkoztunk is vele, egyetlen rizikófaktor volt, hogy célba tud-e érni a 12 akadályt leküzdve 3200 méteren? (fotó www.sportinglife.com)
Walsh később egy gát győzelemmel vigasztalódott a nap egyetlen favorit sikerét könyvelve el SANCTUAIRE nyergében. A nap egy bumper versennyel zárult, ami tulajdonképpen egy síkverseny, csak jó hosszú (ezúttal 3300 méter). Nos, aki a 24 lovas mezőnyből éppen CUE CARD-ot várta legelőre az szép summával gazdagodhatott, a tét 40-szeresét bezsebelve.

Holnap a 2:40-es steeple chaseben (a 13 indulóból a tavalyi második, azelőtt Queen Mother győztes VOY POR USTEDES (Robert Thornton) futására fogok figyelni. A zsoké e ló nyergében három Grade 1-es (tehát a legmagasabb kategóriájú) akadályversenyt nyert az utóbbi két esztendőben, miért ne jöhetne a következő? A 16-szoros árfolyam így igazán nagyvonalú, nem?
Persze meg kell nézni a többieket is...

A 3:20-as Ladbrokes World Hurdle gátversenyben ló legyen a talpán, aki megelőzi a 2008 tavasza óta veretlen BIG BUCK'S-ot. A 1,7-szeres piacvezető után már a 9-10-14-es esélyek következnek, de mint az első két nap mutatja, őket sem szabad leírni.
Sőt!

Nincsenek megjegyzések: