2008. május 19., hétfő

Overdose: 115

Újabb Kincsemről beszélnek Európában!
A hazai lóversenyzés viszontagságos időszakában egy magyar tulajdonost fantasztikus képességű telivérrel ajándékozott meg a sors. Ismét bebizonyosodott Kellér Andor örökérvényű mondata: "A helyzet kilátástalan volt, itt már csak a lóverseny segíthetett."
A lóversenyzés kilátástalan helyzetén mi más segíthetne, mint egy ló?

Overdose két évvel ezelőtt került Mikóczi Zoltán tulajdonába egy telivér csikó (yearling) árverésen. Ez a szlovákiai magyar úriember a lovat Ribárszki Sándorhoz adta idomításba Alagon, hogy magyar színekben futhasson. Tavaly nyáron már Pozsonyban hallgattunk a Himnuszt, miután Overdose 6 hosszal ledarálta a nemzetközi mezőnyt. Nagy pillanatok voltak. A java pedig még hátra volt. (Vagy csak most jön?)

Feudenauban 13 hosszal semmisíti meg kétéves ellenfeleit, a Kincsem Parkban már 16 hosszas megsemmisítő győzelem következik, pedig az évjárat színe-java képviselteti magát.
A Breeders' Cupra már úgy érkezik, hogy szinte csak a győzelem lóhosszakban mért nagysága volt kérdéses. (8 volt.)
Idén - immár háromévesen - Ebreichsdorfban "melegített" majd jött Baden-Baden, az elmúlt hétvégén. Nemzetközi "Listed" besorolású verseny. Nyugaton is jegyzik. A német szaksajtó már Wunderpferd-ről beszél. Idehaza mondogatják: na majd most kiderül, mennyit tud Overdose, eddig meg sem szorongatták, de ez "más kávéház". Erre 9 hosszal feltartva nyer. Megszorongatásról szó sincs. Patamutogatásról annál inkább. A kávéház viszont tényleg más volt. Overdose-nak Európa legjobb színterein van a helye. És itt jön a 115.

Ezt a képességszámot kapta a Racing Post hendikepperétől a badeni mutatványért. 108-cal már Olasz Derbyt lehet nyerni (oké, az nem sprint), 120 fölött már Golden Jubilee Stakes-t vagy July Cup-ot (ezek azok). Ennél pedig nincs tovább. Ez a világ teteje. Overdose Ascotban, Newmarketben, Kincsem nyomában! Lehetséges volna? Magyar tricolor Longchampban, Deauville-ben vagy a San Siroban. The Hungarian Wonder újra végigveri Európát.
Eddig 7-ből 7. Mi jöhet még?

8 megjegyzés:

Névtelen írta...

Jó volt erről olvasni - kár, hogy ilyen nehéz informácót találni ezekről az eredményekről, Overdose-ról.

etyi írta...

Barátaim! Idén tavasszal Kaszás Gergő barátom,aki a lovak és a lósport szerelmese ,hívta fel a figyelmemet Overdose-ra.Megnézette velem a baden-badeni verseny videóját a youtube-n.Overdose fölényesen nyert,de ami akkor azonnal feltűnt ,hogy a már sokat látott német riporter úgy kommentált:hogy soha de soha nem látott ilyen lovat.Úgyhogy még melegében Gergő ki is vitt Pozsonyba a Turf Gálára, hogy élőben is láthassam O-t.Tényleg GÁLA volt: egyrészt a város ünnepelt, hogy ilyen verseny rendeztek, másrészt O újra tarolt./csodálatos ahogy ez a ló támadja a pályát /
Azóta figyelem.....Hamburg.....és most Baden Baden az Arany Ostor Nagydíj.Na itt már utaznak rá....lehet e folytatni....van-e élet Kincsem és Imperiál után?? jó lenne ha lenne,mert én is csak csatlakozni tudok Kellérhez, hogy most olyan időket élünk, hogy már csak a lóverseny segíthet.úgyhogy menjünk Baden-Badenbe és élesszük fel a reményt....Hajrá Overdos és ne engedjük meghalni a MAGYAR LÓSPORTOT!!!!!

Lódoktor írta...

Jön ez a csoda valamikor Bécsbe? Nagyon szívesen megnézném, meg asszem fotógéppel is felszerelkezek.

Névtelen írta...

Overdose valóban egy csodálatos ló, de nem szabad elfeldkezni a mögötte álló stábról a trénerről és gondozójáról.Az év minden napján(akár ünnep akár nem)áldozatos munkájukkal ápolják e csodát.A siker és csillogás amit "Dosi" hozott Nekik nem változtatta meg Őket!Szerényen csak genetikai adottságokról beszélnek meg sem említik magasfokú szakértelmüket.Ribárszki Sanyit 45 éve ismerem és tisztelem lovak iránti alázata miatt.Kívánom,hogy munkája gyümölcsözzön még sokáig és hozzon sok örömet e kis nemzetnek.Ma is kint jártam Alagon és láttam,hogy e hideg idővel dacolva is szerényen,összehangoltan teszik amit kell.Jó egészséget Neki,Barbinak(munkalovaglója Dozinak) és Laci bácsinak.
Küldő:egy lómániás kamasz anyja

Névtelen írta...

Thеse are actually wondeгful ideas in conсerning blogging.
You have touched sоme fastidious pоints
here. Any way keep up wrinting.
Feel free to surf my web blog :: nuproducts.org

Névtelen írta...

Excellent post! We aгe linkіng to this particularly great article on our ѕіte.
Kеeρ up thе great ωritіng.
Feel free to surf my web site :: turbulence training review

Névtelen írta...

Hеllo There. I ԁiѕcoverеd yоur weblog the usage of msn.
Τhіѕ іѕ a rеally well ωгitten аrtiсle.
I will be surе tο boοkmark it and гeturn to гead
eхtгa οf уour uѕеful infоrmation.

Thank you fοr the post. I will definitely rеtuгn.
My web page ; wiki.exponentcms.org

Névtelen írta...

І have been browsing on-line greater than thгеe hοurѕ nowadауѕ, but I nеveг found any intereѕtіng aгticle like
yours. It іѕ beautiful pricе enough for me.
Personally, if аll ωеbmaѕteгs anԁ bloggеrs mаԁe just
rіght content as you dіd, the internеt wіll bе
a lot more usеful than ever before.
Also visit my web blog - Velda