2008. május 3., szombat

Összefogás a lóversenyzés jövőjéért

Április 13-án kiáltványt tettünk közzé az interneten és a papíralapú sajtóban. Pécsi István és Krebs András barátommal úgy gondoljuk, hogy elérkezett az utolsó pillanat, amikor még megakadályozható, hogy a kormány suttyomban és orvvul idegen kézre juttassa a Kincsem Parkot és az Alagi Versenyló Tréningközpontot.
Az országos lapok által is kiszivárogtatott információk szerint már meg is van az ingatlanbefektető csoport, aki a tribünök és a futópályák helyén máris lakóparkot és plazát álmodik. Ezért akár 70 mrd forintot is hajlandó megadni.
Ennek megakadályozására hívtuk életre az Összefogás a magyar lóversenyzés jövőjéért és a Kincsem Park megmentéséért társadalmi akciót, mely talán megmozdítja a lovakat, sportot, hagyományt és egészséges környezetett fontosnak tartó embereket.
Két hét alatt máris 10000 fölé emelkedett támogatóink létszáma!
A minél szélesebb állampolgári bázis érdekében felvettük a kapcsolatot a környezetvédő és városvédő civil szervezetekkel, hiszen nem lehet érdeke egyetlen budapesti lakosnak sem, hogy újabb zöld terület tűnjön el a térképről, növelve a főváros amúgy is elviselhetetlen forgalmát, levegőterhelését, élhetőségét.
Tisztában vagyunk küldetésünk nehézségével. A jelenlegi rezsim nem éppen a hagyományok és nemzeti értékek megőrzésével van elfoglalva. Sokkal inkább a nemzeti vagyon kiárusításával, magánkézbe passzolásával. A Kincsem Park és Alag nem az övék! Nem kezelhetik sajátjukként. Ezek a ingatlanok a lovasok és a lovat szerető közönség áldozatos munkájának eredményeként jöttek létre és maradtak meg a mai napig. Természetvédelmi és kutúrtörténeti szempontból a Városliget, az Opera vagy a Puskás Ferenc stadion vetekszik vele. Nem átlagos területekről van szó.
További info az összefogás honlapján: www.loversenyzes.blog.hu

Nincsenek megjegyzések: