2007. július 6., péntek

85. Magyar Derby

Két ló küzdelmére van kihegyezve a most vasárnap sorra kerülő Magyar Derby. A Szindikátus istálló acélos ménje, SALDENZAR és Ábrahám László kiváló kancája, RUBINIA óriási csatájára számít a közönség és a szakma. A "nemek harca" így szól minden reklám még az RTL Klub képernyőjén is, ami fantasztikus meglepetés, hiszen eddig álmodni sem mertünk ekkora nyilvánosságról. Hiába az élet nagy pókerjátszmájában minden megtörténhet!
Esetleg még az is, hogy nem lesz meg a várva várt nagy finis. Vagy egyszerűen azért, mert SALDENZAR annyival jobb a többieknél, hogy "letett kézzel" megoldja a feladatot, ahogy a Nemzeti Díjban láttuk, vagy mert előkerül egy másik ló a mezőnyből, aki küzdelemre készteti. Itt van például ATHENEUM, aki az Osztrák Derbyben mindössze 4 hosszra végzett a "Cártól". I HAVE A DREAM kétévesen nagyon jó volt, az Alagi Díjban pedig ismét elővette futócipőjét. Lovasa, Georgiev nagyon eredményes a Kincsem Parkban.
M. JUNIOR mint ló, nem túl esélyes most, ám lovasa, a sokszoros champion Kovács Sándor, így okozhat meglepetést, ráadásul - mivel istállótársak - SALDENZAR-nak segíthet a versenyben. MARCIPÁN szinte mindig dobogón végez a legjobbakkal, akkor most mitől futna rosszabbul? TANGER-t tavaly már Derby reménységnek titulálták, bár a szezont nem kezdte túl fényesen. Lovasa, Jaroslav Linek, viszont Magyar Derby specialista!
A kancák közül a vendég IDEALE formája nagy kérdés, bármire képes lehet. PROUD legutóbb RUBINIÁ-tól kiakapott, most visszavághat, és STAMENA sem volt messze a Kancadíjban. A kancákkal kapcsolatban azonban jobb az elővigyázatosság. A Derby általában a mének versenye. 2004-ben nem is indult kanca , 2003-ban és 2006-ban helyezetlenek voltak. Nyerni pedig legutóbb 1973-ban sikerült a gyengébbik nem képviselőjének.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

SALDENZAR!!!!!!!!!!!/enihol