2007. május 18., péntek

Kincsem Park: pályázat prolongálva

Az Európai Unió legutóbbi figyelmeztetése után, miszerint Magyarországnak fel kell szabadítania sportfogadási piacát, már vélelmezhető volt, hogy ez a Kincsem Park privatizációs pályázatára is hatással lesz. A kormányhatározat szerint a leendő vevőnek ugyanis 10 évre kizárólagosságot biztosítottak volna a bukmékeri fogadások terén, ám ezt most nem tehetik, hiszen rövid időn belül, akárki - ha elég tőkeerős - fogadóirodát nyithat az országban. Most akkor mit is privatizálunk?

Nyilván ott marad a Kincsem Park területe, no meg Alag. S ez az ingatlanbefektetők fantáziáját alighanem jól felizgatja, sportfogadás nélkül is. A lóversenyzés fenntartása elméletben az új tulajdonos feladata lenne, de továbbra sem tisztázott, hogy milyen feltételek mellett. Hány versenynap, hány futam, milyen díjazás, hogy csak a fő kérdéseket mondajam.

A Népszabadság féloldalas cikkben taglalta a héten a privatizáció csúszásának okait. A kormánynak egyébként sürgősen választ kell adnia, miképpen képzeli el, és mikor, a fogadási piac felszabadítását.

Nincsenek megjegyzések: