2007. május 21., hétfő

Frankly Dancing

A fent nevezett telivér már másodszor altatja el az egész pályát! A 2005-ös Derby előtt arról szóltak a hírek, hogy sokáig laborált, fáj a lába és a becsületért fut. Erre majdnem megnyeri. Ha nincs itt a német Rosenblatt, akkor ő a bombameglepetés. Befutó osztalék 200 Ft-ra: 43.900 Ft Ezután Frankly nagy menetelése kezdődik, amely egészen az "Év lova" címig tart.

Tavaly idehaza nem tud versenyt nyerni, bár a Millenniumi Díjban 80-as formát számoltam neki, amikor második volt. Gina Maxi 7,5 kilós súlyelőnyét kihasználva megverte. Egy évvel később ismét ez a két ló a főszereplő.

A tegnapi Millenniumi Díj előtt Frankly Dancing nem volt tippelt ló. Ismét fájós lábáról adott hírt a zuhanyhíradó, ami a Batthyány-Hunyady Díj-ban mutatott hetedik helye alapján el is hittünk. A start előtti pillanatokban az esetleges tét-osztaléktábla Frankly esetében 17-szeres kurzuson állt, amit mindennek ellenére nagyon furcsállottam. Mondtam is Hegedűs Zsolt kollegámnak, ez bizony rendkívül meglepő: egy "Év lova", a tavalyi ranglistán legmagasabban végző távbíró telivér hogyan kerülhet ki ilyen könnyen a fogadók látóteréből?

Aztán jött Frankly és Kovács Sanyi ámokfutásnak tűnő kezdése, amellyel a totálisan szétszakadó mezőny nem tudott mit kezdeni. Az egyenesben persze ráfutottak, hiszen az öngyilkos tempó egyformán kikészítette a lovakat, de Frankly egyedüliként újítani tudott és nyert! Mögötte Gina Maxi a második, Magambo (outsidernek nem nevezhető) a harmadik. Az osztalék tétre 3.540 Ft, befutó 40.200 (hasonló mint Rosenblattal) és a hármasbefutó minden idők legmagasabbja: 1.295.000 Ft. Mindez a 200 Ft-os alaptétre számítva!

Frankly tud még meglepetést okozni. Ez aztán a meglepetés!

Nincsenek megjegyzések: