2007. április 28., szombat

Csődben Veresegyház?

- Lehet, hogy be vagyok rúgva, de képzeljétek el, hogy Elvis-szel találkoztam! - mondta Krebs András kollegám, amikor beért az irodába. - Csak eggyel? - kérdeztük. A hétvégén ugyanis Királyválasztás lesz a Kincsem Parkban, egy kis amerikai életérzéssel körítve. Hatalmas limuzinok, igazi benzinfaló autócsodák, este pedig motorbőgető-verseny. Ja, mellesleg lóverseny is lesz, ha a lovak nem rémülnek meg a többtucat Elvistől.

A HVG ismét dobott egy nagyot. Most Veresegyházról hozott le egy cikket, amiben azt állítják, hogy csőd szélén a város. Mint a városi Pénzügyi Bizottság tagja, ez tudomásommal egyáltalán nincs így, sőt a könyvizsgáló sem írt ilyet soha beszámolójában. Adósság az van, de kinek nincs? A fecskendőgyár idetelepülése pedig egy alaposan átgondolt, hatóságok által engedélyezett, az uniós szabályoknak megfelelő üzem lesz, ami mellesleg sok iparűzési adót fog fizetni. Pásztor Béla polgármesternek bitosan vannak ellenségei, de a városnak ne legyenek.

Vasárnap Batthyány-Hunyady Díj a galoppon. Bemutatkozik Frankly Dancing, aki 2005-ben az év lova volt, és tavaly is magas formákat futott, igaz Brahy-tól kikapott az évtized versenyében, amikor csupán ketten áltak starthoz. (Match race.) A legjobb kanca, Crimson okozhat neki gondokat, no meg a bomba formában lévő Cinkostárs, ha nem fogja sokallni az 1600 métert. Papíron több lónak is van esélye, de a klasszisok ellen sokszor kevés a súlyelőny, ez a turf egyik örök igazsága.

Nincsenek megjegyzések: