2007. január 14., vasárnap

Elkezdődött a galopp szezon

A szombat délelőtti szikrázó napsütésben egy szürke Renault kanyarodott rá a Csomád felé vezető országútra. Fürgén gyorsulva hagyta el a Veresegyház táblát, és a töltéslámpa nem világított. Ez bizony hírértékkel bír. Újra működik a bádogszekér! (Apor fiam kedvenc filmje, a Jöttünk, láttunk, visszamennénk után szabadon.)
Az időjárás hihetetlen, a tavaszi galopp kapunyitók jutnak eszembe, amikor a csalóka napfényben megjelennek a telivérek a ringben. De hiszen ma kezdődik a 2007-es galopp szezon!
Furcsa érzés. A rádióban éppen Dopeman beszél. Készülök eltekerni, hiszen nálam nem üti meg a kulturális minimumot a fickó, amikor bejelenti új számát: Sose halunk meg. Igen, képes volt feldolgozni ezt az örökzöld szerzeményt. A meglepő az, hogy nem is rosszul. Szabályosan énekel, nem rappel a manus. Azt mondja ez ajándék a rajongóknak. Ennél rosszabb ajándéka ne legyen.

És jönnek a lovak a ringbe a csalóka napfényben. Mellettem áll Aperianov Zakariás, a magyar idomárok doyenje. - Mester, gratulálok az új szezon kezdetéhez! Hányadik is? - kérdezem. A 68-dik - válaszol rövid számolgatás után. És tényleg. Pubi bácsi (népszerű becenevén) 1927-ben született, 1939-ben került a lóversenypályára és azóta ez az élete. Trénerként 17 Derby győzelem fűződik a nevéhez, ami magasan világrekord. Imperiál nevét azt hiszem mindenki ismeri. Ő például kettőt is nyert neki. Szóval a mester (az idősebb lóverseny trénereknek tisztelettel kijáró megszólítás) rendíthetetlenül áll a jártatóban és elmondja a lovaglási utasítást az egyik legfiatalabb lovasnak, Nagy Tamásnak. A ló (Tamir) a Megnyitó Hendikepben végül negyedik lett. Sebaj, jövő szombaton újra találkozunk!

Nincsenek megjegyzések: