2010. november 13., szombat

Legyen vége a kampánynak!

Mély megütközéssel olvastuk Windhager Károly választások utáni vezércikkét, amely „Kiütéses győzelem, vagy megalázó vereség” címmel jelent meg a Veresi Krónika hasábjain. Nem értjük, hogy Windhager úr milyen indíttatásból választotta az önkormányzat hivatalos lapjának főszerkesztőjétől ilyenkor elvárható pártatlan beszámoló helyett a támadó, kárörvendő stílust, ami nemcsak hogy tárgyi tévedésekkel tarkított, de a jóhiszemű szavazók nagy részét önérzetükben is sérti.
Igen, a választók nagy részének érzelmeit szükségtelenül megbántja ez az írás, mert a SZOVE jelöltjei az összesített szavazatok csupán 37%-át szerezték meg az októberi választásokon, így elmondható, hogy a szavazók túlnyomó többsége nem rájuk szavazott. A cikk négy okot sorol fel, amely miatt - az író megfogalmazásában – „a Fidesz-KDNP a városunkban nem hogy nem nyert, de csúful alul maradt a küzdelemben”. Röviden válaszolunk ezekre a gondolatokra:

  • 1. A Fidesz-KDNP képviselőjelöltje a leadott szavazatok összesen 30%-át szerezték meg, így ez az eredmény semmiképpen nem megalázó. Főleg ha mellé tesszük a többi párt adatait: Jobbik 7%, MSZP 6%, LMP 5%.
  • 2. A vezércikk írója „rendkívül durva, támadó, lejárató” kampányról beszél, amivel kapcsolatban kérjük, mutassa be azokat az írásos, képi vagy hangzó anyagokat, ahol ilyet észlelt. Szórólapjainkon, újságcikkeinkben, megszólalásainkban kizárólag a város fejlődését célzó terveinket fogalmaztuk meg, illetve rámutattunk a jelenlegi vezetési megoldásokban rejlő veszélyekre, aggasztó tendenciákra. A polgármester tevékenységét kizárólag a kornak és az elvégzett munkának kijáró tisztelet maximális betartásával kritizáltuk, mindig hozzá téve, hogy az elmúlt 45 év teljesítménye magáért beszél.
  • 3. A polgármestert érintő vádemelési ügyben az ügyészség által közzétett sajtónyilatkozatra támaszkodva, a tényeket közöltük. Ez nem lejáratás, hanem a lakosság tájékoztatása Veresegyház hírnevét csorbító bírósági eljárásról, amelyben a különösen nagy értékű hűtlen kezelés a vád. A közleményt ráadásul többi párttal (kivéve MSZP) és helyi szervezetekkel közösen fogalmaztuk meg, tehát nem egyéni akció volt.
  • 4. Felhívjuk a figyelmet arra is, hogy a vezércikkben állítottakkal szemben Kövér László, az Országgyűlés elnöke itt jártakor éppenséggel nem „megdicsérte a települést” a felhalmozott hatalmas adósságállományért, hanem ellenkezőleg: arra hívta fel a figyelmet, hogy a hitelállomány ilyen mértékű felhalmozása, nem játék! Az a jövő felélése, a következő nemzedékek lehetőségeinek felelőtlen beszűkítése.
A Fidesz-KDNP pártszövetség helyi szervezete úgy gondolja, hogy a kampányidőszaknak vége, elérkezett a nyugodt, felelősségteljes munka ideje. Bejutott képviselőink és a közösségi tevékenységet vállaló tagjaink célja Veresegyház kisvárosi jellegének erősítése, az élhető környezet megtartása és javítása, nemzeti értékeink óvása és a jövő nemzedékének továbbadása.
Mindez a tisztesség és a lovagiasság jegyében, amire főszerkesztő úr is hivatkozik. Nem szeretnénk senkivel sem nyilatkozatháborút folyatni, mert az haszontalan, helyette építő javaslatokkal, tervekkel és kezdeményezésekkel foglalkozunk, amiben számítunk minden városlakó, cég, közösség és média együttműködésére, beleértve a Veresi Krónikát is!

1 megjegyzés:

Miviana írta...

Hello Zalán, üdv ezen a szép blogon! Fenti írásod igen jó, helyénvaló :). Hajrá!
Az új profilképed is remek!