2009. június 18., csütörtök

Overdose nyert volna?

Ahogy más sportágakban sem, úgy a lósportban sincsenek "ha"-val kezdődő mondatok.
Ahogy a népszerű és végül Erzsébet királynő által lovaggá ütött PG. Wodehouse írta: "minden kimondott és leírt szavak legszomorúbbika a volna".

Overdose a Royal Ascot nyitónapjára, keddre volt nevezve az 5 furlongos (1000 m) King's Stand Stakes futamára. Mikóczy Zoltán a Sport1 tévé élő műsorában kérdésemre be is vallotta, hogy a nevezésre befizetett 1050 angol font (kb. 340 eFt) sajnos elúszott. Ebből látszik, hogy egy szuperklasszis ló, mint Dózi, nemcsak hatalmas pénzteremtő potenciállal rendelkezik, de költeni is kell rá, mégpedig az áltlagon fölül.

Tax Free 12 az 1-hez indult a futamban, márpedig rajta keresztül át lehetett számolni Overdose lehetőségeit. Mindketten ugyanazt a Black Mambazo-t verték előtte két külön versenyben. Ám míg az "adómentes" telivér csak nyakhosszal, addig a Budapest Bullet 10 hosszal volt előtte. Ennek alapján jó esélynek számított Dózi, a bukik nem véletlenül csináltak belőle jolly-t, vagyis favoritot, amíg indulása valószínű volt.

A futam győztese, az ausztrál Scenic Blast (a képen) viszont láthatóan nagy kedvvel versenyezve oldotta meg feladatát és 127-es Racing Post számot elérve (az év legmagasabb sprint formája!) nyerte a versenyt. Tax Free pedig 14 hosszal hátrébb csupán utolsó előtti, még "Mikulás" lova, Hoh Hoh Hoh is megelőzte.

Overdose eddig elért 123-as száma tehát nem lett volna elegendő, persze leszámítva, hogy az Alagi Rakéta eddig még nem nagyon volt szorongatott helyzetben, így elméletben magasabb teljesítményre is képes lehet.

Marad tehát a találgatás, míg felépülve betegségéből újra a zöld gyepre nem lép.

Erre pedig úgy tűnik, egyre nagyobb az esély. Addig is figyeljük az ellenfeleket, akikből van bőven a nemzetközi galopp színtéren.

Nincsenek megjegyzések: