2008. június 12., csütörtök

Az Összefogás mozgásba lendül

Két hónapja indítottuk el a társadalmi akciót a Kincsem Park megmentéséért és a lóversenyzés jövőjéért. Mára jutottunk abba a helyzetbe, hogy a 15000 aláírás, és a szakmai szervezetek támogatásának birtokában kellő nyomatékkal tudunk fellépni a döntéshozókkal szemben.

Levelet írtunk a Dr. Veres János pénzügyminiszternek, Tátrai Miklós MNV vezérigazgatónak.

Amíg a válaszok megérkeznek addig sem tétlenkedünk.
Megkerestük Demszky Gábor főpolgármestert, hogy fejtse ki a fővásosi vezetés álláspontját a Kincsem Park tervezett eladásával kapcsolatban. Hiszen a Pesti Turf, a "lovi" Budapest kulturális életének fontos színfoltja, ahol 80 éve futják a Magyar Derby-t és rendezik évek óta nagy sikerrel az Ügetőszilvesztert. (Bár a Kerepesi úton rendeznék, még mindig.)

Pongrácz Katalin a főváros Városrendezési Ügyosztályának vezetője, telefonon kimerítő tájékoztatást adott a településrendezési dokumentumokról, a szabályozási kerettervről és más jogszabályokról, amik a Kincsem Park ingatlanjogi helyzetét befolyásolják. Sajnos elmondta, hogy ezek a rendeletek a Közgyűlés által bármikor módosíthatók, de természetesen ehhez többségi szavazat szükséges.

Levelet írtunk Tarlós Istvánnak a fővárosi közgyűlés Fidesz frakcióvezetőjének, melyben arra kértük, lépjen fel nemzeti hagyományunk, kulturális örökségünk, a Széchenyi István által meghonosított lóversenyzés védelmében.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hello Zalán,
nemcsak kényelmi okból volna hasznos szerintem a www.loversenyzes.blog.hu címet erre a blogra is feltenni - reklámot jelentene és gyorsabban is oda lehetne ugrani.
Érkezett-e válasz valakitől a fenti személyek közül?
Puszi: Anyu

Névtelen írta...

Koszonom, hogy egy erdekes blog