2007. június 14., csütörtök

Queen's Birthday

Talán hivalkodásnak tűnik, de van néhány közös vonásunk Erzsébettel. Először is mindketten rajongásig szeretjük a telivéreket és a lóversenyt. Minden évben össze is futunk Ascotban, a Royal meetingen. A Queen minden évben 20-25 lovat tart tréningben, amit én ugye nem tehetek, hiszen egy hendikeppernek nem lehet versenylova.

Nagyon szertünk teázni, napszaktól függetlenül, bár ő ritkán rontja el citrommal a nemes italt. Halonlóan szenvedélyes garden party szervezők vagyunk, bár az összejövetelek költségvetésében talán van némi eltérés. A karácsonyt mindketten az év legfontosabb ünnepének tartjuk és alaposan megadjuk a módját. A királynő is szeret és remekül tud fotózni legfőképpen családi eseményeket. Elizabeth is kötelességének érzi, hogy foglalkozzon a közügyekkel, de megpróbálja távoltartani magát a napi politikától.


Különbség közöttünk alapjában véve csak angol nyelvtudásunkban lehet (nem tudom kinek a javára), s hogy én nem voltam katona.

Rendkívüli hasonlóságunk legnagyobb bizonyítéka, hogy sokszor egyszerre ünnepeljük születésnapunkat. Az övé ugyan igazából április 21-én van, ám hivatalosan június második szombatján ünnepeli. Amennyiben ez 14-re esik, máris közösen ünnepelhetünk! Ez idén sajnos nincs így, de ma este a Királynő egészségére is kibontok egy pezsgőt.


Cheers, and see you in Ascot, on the Golden Jubilee Day!

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia Zalán!
Boldog születésnapot kívánok! :-)

Névtelen írta...

Kedves Zalán!

Születésnapod alkalmából sok boldogságot kívánok!
Kívánom még, hogy ez a fiatalos lendületed kitartson legalább 100 éves korodig.

Névtelen írta...

KEDVES ZALÁN! QUEEN'S BIRTHDAY c. írásod egészen kiváló; gratulálok hozzá!
Puazi: Anyu